Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koum Östergård on sukutila jonka juuret johtavat aina 1500-luvulle.

 Tilalla on aina viljelyn ohella ollut sivuelinkeinoja - välillä merenkulkua, välillä koneurakointia tai jopa ihan palkkatyötä tilan ulkopuolella. Päämääränä on kuitenkin aina ollut pienimuotoinen ja luonnonläheinen mutta silti kannattava maatalous.

 Maidontuotannon jäätyä pois kuusikymmentäluvun lopulla on tuotanto perustunut erikoisviljelyyn tukielinkeinonaan metsätalous. Viljan viljelyksestä on yhä suuremmissa määrin tullut lähinnä maisemanhoitomuoto.

Seitsemänkymmentäluvusta saakka täällä on tuotettu varhaisperunaa. Vuodesta 2002 tila on kesäisin ollut avoin kaikille jotka haluavat hakea päiväntuoretta perunaa ja välillä myös muita vihanneksia, hedelmiä ja marjoja itsepalvelupisteestämme.

 Olemme määrätietoisesti panostaneet makuun ja laatuun kilomääräisten huippusatojen kustannuksella. Tätä ovat arvostaneet monet kanta-asiakkaamme. Yhä suurempi osa sadostamme menee suoraan torikauppiaille ja ravintoloihin.

 Tilalla on myös pieni yksityinen museo. Näytöistä on sovittava erikseen - mieluiten ei kuitenkaan varhaisperunakauden hullujen päivien aikana eli kesäkuussa. Sisäänpääsymaksua ei ole, mutta pientä lahjoitusta tukemaan kokoelmien ylläpitoa arvostetaan.

©2017 Koum Östergård - suntuubi.com

Copyright 2008 Koum Östergård